What's new
RevTeam.Re - Reverse Engineering Team

Welcome Guest! Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox! Register and wait for our approve!

Solved RoboDK 5.2.5

Solved Request

OrJiNaL

Well-known member
Reaction score
1,894
Birde kısıtlamasını yazsanız Ne güzel olucak kurcalanmış olanın kıstlamasını yazmışınız

epiktetos87

Member
Reaction score
11
Please, Log in to view quote content!
Hocam bu arada ilginç bir durum oldu bugün, @OrJiNaL hocam için tarama yapmak amacıyla sizin paylaştığınız versiyonun üzerine son sürümü kurdum. Program normalde deneme sürümünde 3D print, CNC vb işlemlere izin vermiyordu, autocad vs oralardan da sorunsuz olarak dosyaları alabiliyor. (Diğer özelliklerini test ettikçe düzenli olarak güncelleyeceğim)

Sadece deneme sürümü ibaresinde sınırlanan günler görünüyor (29 day trial left). Deneme süresi sıfırlandığında bilgisayara tekrar kurabilmek için sorun yaşayacak mıyım bilmiyorum o zaman geldiğinde tekrar test edip bilgi vereceğim.

Edit: Ellerinize sağlık arkadaşlar valla sevindirik oldum :). Artık ayda bir format atar geçerim pcye trial içinde. Bu arada bir arkadaşımız eğitim videolarını sormuştu, RoboDK'nın kendi youtube kanalında yer alan eğitim videolarını kullanıyorum şuan, gayet verimli geldi bana.

Screenshot_1.png

Last edited:

OrJiNaL

Well-known member
Reaction score
1,894
Yama x64
Biraz Kurcaladım
Birileri Test Ederse Çok Sevinirim Test Edilsindiye Ekledim

Adsız1.jpg

İndir...
Please, Log in to view URLs content!

Pass
View hidden content is available for registered users!

why

Well-known member
Reaction score
206
Selam Üstad. Elinize emeğinize sağlık. Programı yükledim ve denedim. Benim sahama ait bir program değil fakat sağını solunu biraz kurcaladım. Deneme süresi takriben 15 dakika falan. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Tarihi bir yıl ileriye alınca bir müddet sonra yukarda arkadaşın belirttiği hatayı verdi. Kısa bir süre sonra da program kapandı.

4bmu67dv.png

epiktetos87

Member
Reaction score
11
Hocam öncelikle eline sağlık ancak pc başına geçebildim. Daha önce inceleme yapan arkadaş ek olarak.

- Programda iso ve kalibrasyon bölümleri aktif hale gelmiş yani en üst sürüm olmuş. (Özellikle iso ve kalibrasyon testi için programın en üst versiyonunu almanız bile yeterli olmuyordu)
- Pluginleri ekleyip programı yeniden başlattığımda, program önceki penreyi kapatmadan tekrar kendini başlatmaya başladı. Acaba sonu gelecek mi baktım ama yaklaşık 100'e kadar tekrar başlattı. Ancak pluginleri iptal ettiğimde ya da sadece bir iki tanesini eklediğimde sorunsuz olarak kullanabiliyorum.
EDİT: Plugin programın kendi hatası olabilir yani tamamının aynı anda kullanılmaması gerekiyor olabilir.
- Programı bir yıl ileri aldığımda arkadaşta olduğu gibi uyarı aldım ve kapattı programı. (Deneme gün sayısı ise azalmıştı.)

3dprint.pngBallBar.pngcalibration.pngiso.png

Attachments

• BallBar.png
    BallBar.png
    223.6 KB · Views: 12
Last edited:

OrJiNaL

Well-known member
Reaction score
1,894
bir yıl boyunca sıkıntısız kullanılabilinirmi Oley be Baya Kurcalamışız Teşekkürler
Plugin Olayı dediginiz gibide olabilir veya Diyecem fazlamı jmp nop yaptık Bu seferde bir iki Plugin sıkıntısız çalışıyor diyorsunuz Teşekkürler
(y)
(y)

epiktetos87

Member
Reaction score
11
Ben teşekkür ederim hocam ellerinize sağlık, ihtiyacım olan bir programdı. Pluginlerin birbiri ile çakışma ihtimali aklıma geldi, programı deneyip test ettikçe bilgi vereceğim buradan. Evet bir yıl sıkıntısız kullanılabilir olmuş. Ayda bir format atma derdinden mi kurtarmış oldunuz hocam :)

epiktetos87

Member
Reaction score
11
Hocam bu arada bir sorunla karşılaştım. RoboDK program üzerinden oluşturulan similasyonları robotun eksen hareketlerine göre 'gcode' şeklinde çıktısını veren bir program. Ancak program çıktısını almak istediğimde lisans uyarısını aldım.

Screenshot_2.png

epiktetos87

Member
Reaction score
11
Hocam merhaba,

Yoğunluk ve robot kol tasarımına son hali verme çalışmalarından ötürü uzun zaman dönüş yapamadım size. Şuan sizin paylaştığınız versiyonda makine program işleme prosedürlerinde bir takılma var. Müsait olduğunuzda teamwiever ile birlikte bakabilir miyiz?

Wtrk

Well-known member
Reaction score
110
Bende bugün bir temiz PC'ye kurulum yapıp testlere başlayacağım.
@epiktetos87 hocam elinizde bir eğitim seti vs var mı ?
@OrJiNaL hocam elinize sağlık.

epiktetos87

Member
Reaction score
11
Hocam youtube kanallarındaki videoları takip ediyorum, onun dışında bir eğitim setim yok.

Hazır bir robot ile başlayacaksanız çok şanlısınız. Ama kendi oluşturduğunuz bir robotu kullanacaksanız işler biraz karmaşıklaşıyor. Öncelikle o robotun tasarımını programa aktarıp kinematiği oluşturmanız gerekiyor(youtube'da var). Ayrıca robot için bir post processor ve driver yazmanız gerekiyor. (Driver online kontrol için). Sadece g-code kullanacaksanız sorun yok, g-code veren bir post processor seçip program çıktısını ofline olarak çalıştırabilirsiniz. Özetle şuan paylaşabileceklerim bunlar, ilerleyen zamanlarda yine birbirimize destek oluruz.

Wtrk

Well-known member
Reaction score
110
Ben yaklaşık 1 yıldır kuka robotları ile ilgileniyorum. Geçtiğimiz Şubat ayında eğitimini de aldım ancak ileri seviye değil henüz. İleri seviyeye gelmek için kaynak bakıyorum bende.
Teşekkürler.

epiktetos87

Member
Reaction score
11
Hocam merhaba,

Program şuanda program oluşturmaya ve robot parametrelerini değiştirmeye izin vermiyor. Süre limiti kalmış ancak program içinde yer alan limitler devrede gözüküyor. Müsait olduğunuzda ilgilenme şansınız var mı?

Birde programın linux sürümü daha kolay kırılırsa linuxtan da devam edebilirim. Yardımcı olabilecek birisi olursa çok sevinirim.